Teemun Paahdetut bataatit sieni-oliivitäytteellä

Tervetuloa kokkaamaan Teemun kanssa! Nämä herkulliseksi paahdetut bataatit tarjoillaan sesongin sieni-oliivitäytteen kanssa ja on yksinkertaisen ihana annos!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 40 min ((20 min aktiivinen, 20 min passiivinen))

Henkilömäärä: 4

Ainekset

2 kpl
isohkoja bataatteja
6 dl
sieniä (esim. kanttarelli/suppilovahvero)
2 dl
Filos oliiveja
1 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria
0.25 dl
Filos oliiviöljyä
1 kpl
sipulia

Kokataan!

Laita uuni lämpiämään kohti 180 astetta. Pese bataatit huolellisesti ja puolita ne. Mausta öljyllä suolalla ja mustapippurilla. Laita halkaistut bataatit uunipellille ja paahda n. 20 minuutin ajan.
Leikkaa sipuli hienoksi. Laita hienonnetut sipulit paistinpannulle ja kuullota hetki. Lisää joukkoon sienet ja kuullota vielä hetki. Laita kulhoon kuullotetut sipulit ja sienet sekä lisää vielä hienonnetut oliivit ja sekoita huolellisesti.
Kun bataatti on ollut uunissa noin 20 minuuttia nosta se hetkeksi pois ja lisää päälle sieni-sipuli oliivisekoitusta, nosta vielä noin 10 minuutiksi uuniin tai kunnes bataatit ovat kypsiä.
LAPSET MUKAAN! Hieman iästä riippuen lapset voivat hienontaa oliiveja sekä sieniä.

Olen yksi Vennereistä, ja kokkaan kanssanne, koska haluan tehdä ruokaa hyvän ja tärkeän asian puolesta. Tervetuloa kokkaamaan meidän kanssa! Testasitko reseptiä? Jaa kuvasi Instagrammissa tägäämällä kuvaan @venner_ruokakassit niin pääsemme ihastelamaan kuvaasi - ja samalla jaat hyvää yhä pidemmälle!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot