Opetamme ekologisia ja taloudellisia kokkaustaitoja

Toimintamme on mahdollistanut jo

1 000 000 +

terveellistä kotona valmistettua ateriaa.

Tilaa Venner-ruokalaatikko

Tutkitusti vaikuttavaa

Meille on tärkeää, että Venner-ruokakonsepti tavoittaa juuri ne perheet ketkä siitä eniten hyötyvät. Löydämme perheet yhteistyössä järjestöjen, kuntien tai seurakuntien kautta, joiden arvion perusteella apu menee kauttamme kaikkein eniten sitä tarvitseville. Lisäksi teemme kaikkemme, että apumme olisi myös erityisen vaikuttavaa, ja apua tarvitsevien perheiden terveellistä ruokaympäristöä positiivisesti muokkaavaa.

Jokainen perhe saa vaikuttavuuskyselymme Venner-laatikon saapumisen jälkeen, ja 1401 perheen vastausten kera voimme jo todeta, että olemme hyvin vaikuttavan sekä kustannustehokkaan sosiaalisen innovaation äärellä.

Esimerkiksi 79% perheistä kertoo nyt syövänsä terveellisemmin kuin ennen, 89% oppi uusia taitoja ja 65% otti vähintään yhden ravitsevista Venner-resepteistä viikoittaiseen käyttöön.


89%

Oppi uusia taitoja.

65%

Kokkaa nyt kasvisruokaa viikoittain.

79%

Syö terveellisemmin kuin ennen.


Meille myös sinun hyvinvointisi on tärkeää

Me haluamme, että myös sinä syöt ja voit hyvin! Pelkästään jo kasvisten lisääminen ruokavalioon tuo hyödyllisiä terveysvaikutuksia, vaikka ei olisikaan kasvissyöjä - ja tämä on se, mihin me Vennerillä kannustamme! Jo muutama kasvisruokapäivä viikossa tuo hyötyä sinulle sekä ympäristölle.

Kasvisruoalla on lukuisia hyötyjä: tyypin 2 diabeteksen riski pienenee, samoin sydän- ja verisuonitautien sekä monien syöpäsairauksien riskit. Kasvisruoka lisää myös vitamiinien saantia ja tukee suoliston hyvinvointia. Hätkähdyttävästi suuri osa (miehistä noin 60 % ja naisista 50 %) ei syö kasviksia päivittäin lainkaan.

Suuri osa suomalaisista lapsista ja nuorista ei syö ravitsemussuositusten (VRN, 2014; THL, 2019b) mukaisesti, ja perheen matalampi sosioekonominen asema ennustaa huonompaa ruokavalion laatua ja epäsäännöllisempää ateriarytmiä.

Vennerin konsepti on kokonaisuus, ja pohjautuu THL:n suosituksiin. Vennerin joukoissa syöt hyvin ja autat samalla syömään paremmin.

Jo muutama kasvisruokapäivä viikossa tuo hyötyä sinulle sekä ympäristölle

Vaikuttavuutemme perustuu myös siihen, että ilmastoystävälliset ruokatottumukset jäävät perheen arkeen.

Ruoan kulutus muodostaa Suomessa 20–25 prosenttia keskimääräisen kuluttajan ilmastovaikutuksesta. Keskimääräinen suomalainen kuluttaja voi tuotevalinnoillaan pienentää ruokavalionsa ilmastovaikutusta 30–40 prosenttia niin, että samalla ruokavalion ravitsemuksellinen laatu paranee nykyisestä. (Ilmastoopas.fi)

Venner onkin ilmastoystävällistä kasvisruokaa ja kannustaa kaudenmukaisiin valintoihin. Venner pyrkii huomioimaan myös hävikin ateriasuunnittelun sekä hävikkivinkkien avulla.KYSY, ANNA PALAUTETTA TAI JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ


Anna sähköpostiosoitteesi, jos haluat, että palaamme asiaan. Muuten voit jättää tämän kentän tyhjäksi.

TILAA VENNERIN UUTISKIRJE+358 44 988 6181

© Venner Oy 2024

Tietosuoja | Käyttöehdot