Pehmeä linssibolognese

Maistuva linssibolognese on yksi toimivimmista arkiruoista. Tässä reseptissä padan makua pehmentävät ja makeuttavat kukkakaali ja palsternakka.
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1.5 dl
punaisia linssejä (liotettuina)
0.25 kpl
kukkakaalista
1 kpl
palsternakkaa
1 kpl
sipuli
2 kynttä
valkosipulia
70 g
tomaattipyrettä
1 prk
Coppola tomaattimurskaa
2 tl
kuivattua oreganoa
1 tl
paprikajauhetta
0.25 tl
suolaa ja mustapippuria
1 tl
omenaviinietikkaa
1 dl
kookosmaitoa (tai kaurakermaa)
0.5 ruukkua
tuoretta basilikaa

Ohjeet:

Lisää linssit kattilaan ja laita mukaan vettä niin että ne peittyvät. Mausta suolalla ja keitä, kunnes linssit ovat kypsiä, n. 10 minuuttia. (Huom. ohje on liotetuille linsseille: jos et ole ehtinyt liottamaan niitä, huuhtele linssit huolella ja tuplaa veden määrä)
Linssien kiehuessa pese palsternakka ja huuhtele kukkakaali. Leikkaa palsternakka paloiksi ja irrottele kukkakaalin kukinnot. Laita nämä blenderiin pienissä erissä ja tee “kasvisriisiä” – voit tehdä tämän myös veitsellä hienontamalla. Hienonna sipulit. Kun linssit ovat kypsiä, huuhtele ne ja valuta huolella.
Kuullota sipulia ja valkosipulia noin minuutin ajan öljyssä isolla paistinpannulla. Lisää mukaan kasvisriisi ja linssit. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattipyre, tomaattimurska ja mausteet ja sekoita hyvin. Kiehauta ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää lopuksi kookosmaito ja tarkista maku.
Valmista valitsemasi pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä. Tarjoile bolognese pastan ja tuoreen basilikan kera ja nauti!

Tämä resepti on Vennerin perustajajäsenen, Tuulian kehittämä, mutta Vennerin reseptit ovat tietenkin koko tiimin testaamia! Lue lisää Tuuliasta ja muista venneriläisistä pääsivun alalaidasta.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot