Ohjeet:
Lisää linssit kattilaan ja laita mukaan vettä niin että ne peittyvät. Mausta suolalla ja keitä, kunnes linssit ovat kypsiä, n. 10 minuuttia. (Huom. ohje on liotetuille linsseille: jos et ole ehtinyt liottamaan niitä, huuhtele linssit huolella ja tuplaa veden määrä)
Linssien kiehuessa pese palsternakka ja huuhtele kukkakaali. Leikkaa palsternakka paloiksi ja irrottele kukkakaalin kukinnot. Laita nämä blenderiin pienissä erissä ja tee “kasvisriisiä” – voit tehdä tämän myös veitsellä hienontamalla. Hienonna sipulit. Kun linssit ovat kypsiä, huuhtele ne ja valuta huolella.
Kuullota sipulia ja valkosipulia noin minuutin ajan öljyssä isolla paistinpannulla. Lisää mukaan kasvisriisi ja linssit. Kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattipyre, tomaattimurska ja mausteet ja sekoita hyvin. Kiehauta ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää lopuksi kookosmaito ja tarkista maku.
Valmista valitsemasi pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä. Tarjoile bolognese pastan ja tuoreen basilikan kera ja nauti!