Lämmin syyssalaatti punakaalilla

Syksyyn täydellinen salaatti yhdistelee raikasta ja paahdettua, tuoden mukaan sopivasti molempia! Ruokaisa salaatti saa makua kauden kasviksista, sekä täyttävyyttä kvinoasta sekä fetasta. Raikas korianteri tuo mukaan ihanan makunsa yhdessä sitruunan kanssa. Herkullista!
Gluteeniton
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 30 min

Henkilömäärä: 4

Ainekset

2 dl
Foodin kvinoaa (tai hirssiä, kaurasuurimoita)
0.5 kpl
kasvisliemikuutio
300 g
porkkanaa
1 kpl
palsternakka
6 rkl
oliiviöljyä
0.25 kpl
punakaalia
1 kpl
omena
0.5 kpl
sitruuna
0.3 ruukku
Vihreäkeiju korianteria
0.5 dl
oliiviöljyä
200 g
Filos fetaa
30 g
Foodin auringonkukansiemeniä

Ohjeet:

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Valmista kvinoa; lisää kattilaan kvinoa, 4 dl vettä, sekä puolikas kasvisliemikuutio. Keitä 10 minuuttia, ja siirrä sivuun tekeytymään.
3. Kvinoan kiehuessa pese palsternakat ja porkkanat hyvin (kuori halutessasi), ja pilko palasiksi. Levitä uunivuokaan tai leivinpaperoidulle pellille, pirskota päälle öljyä, sekä halutessasi mausteita. Paahda n. 15-20 minuutin ajan.
4. Sillä välin suikaloi punakaali; kokeile tehdä se juustohöylällä! Saat hienoja suikaleita, mutta toki voit tehdä saman veitsellä.
5. Sekoita kvinoa ja punakaali, ja valmista sitten kastike omassa pienessä kulhossaan; hienonna yrtti, sekoita puolikkaan sitruunan mehu sekä oliiviöljy. Lisää ripaus suolaa.
6. Kuutio omena ja feta. Sekoita lopulta kaikki raaka-aineet keskenään, tai tarjoile salaatti kvinoa-punakaalipediltä ainekset eroteltuina omiksi osioikseen. Mausta kastikkeella ja koristele siemenillä.
Lapset mukaan!

Lapset voivat pestä porkkanat ja palsternakan, sekä pirskottaa niiden päälle öljyä. Vanhemmat lapset voivat auttaa punakaalin suikaloinnissa valvotusti, sekä sekoittaa salaattia sekä kastikkeen. Fetan murustelu sopii pienemmillekin, samoin kuin pöydän kattaminen yhdessä vanhempien kanssa!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot