Kasvismoussaka

Pehmeä Musaka eli moussaka on itäisen Välimeren alueen keittiöille tyypillinen munakoisopaistos. K-Ruoan ihana kasvismoussaka syntyy linssikastikkeesta ja juustokastikkeesta. Resepti saatu yhteistyössä K-Ruoan kanssa. Nam!
Munaton
Pähkinätön

Henkilömäärä: 4

Ainekset

2 kpl
munakoisoa
1 kpl
sipuli
2 kynttä
valkosipulia
1 kpl
Pirkka mieto punainen chili
1 rkl
Filos öljyä
2 rkl
Pirkka tomaattisosetta
0.5 tl
juustokuminaa eli jeeraa jauhettuna
0.5 tl
savupaprikaa
0.5 tl
suolaa
1 tlk
Pirkka yrttitomaattimurskaa
2 dl
vettä
2 rkl
Filos öljyä
0.5 dl
vehnäjauhoja / gluteenittomia jauhoja
5 dl
maitoa (tai kasvimaitoa)
1 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria
150 g
Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
1 tlk
(esim. Pirkka) punaisia linssejä suolaliemessä

Kokataan!

Huuhtele ja valuta linssit siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna se. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä hetki öljyssä. Lisää tomaattisose, juustokumina, savupaprika ja suola.
Lisää tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskapurkki vedellä (2 dl) ja kaada pannulle. Lisää valutetut linssit ja hauduta kastiketta 5-10 minuuttia.
Valmista juustokastike pinnoitetussa kattilassa. Sekoita öljyn joukkoon vehnäjauhot ja kuumenna hetki. Lisää maito kahdessa erässä hyvin sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.
Voitele laakea uunivuoka. Viipaloi munakoiso ohuiksi viipaleiksi. Levitä vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, linssikastiketta ja juustokastiketta. Kaada juustokastike päällimmäiseksi ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 200 asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Pane folio vuoan päälle paistamisen lopuvaiheessa, mikäli pinta meinaa ruskistua liikaa. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Koristele tuoreella basilikalla.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2024

Tietosuoja | Käyttöehdot