Kokataan!
Valmista kvinoa: lisää veteen 0,5 tl suolaa, keitä 10 minuutin ajan, siirrä sitten sivuun tekeytymään kannen alle. Jos sinulla on tiivis siivilä, huuhtele kvinoa ennen valmistusta.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese porkkanat ja palsternakka sekä tomaatit, kuori sipulit sekä bataatit. Paloittele kaikki raaka-aineet: tee kuutioita ja tikkuja makusi mukaan. Halkaise tomaatit.
Lisää kaikki kasvikset, pl. tomaatit, leivinpaperoidulle pellille, levitä ja pirsota päälle öljyä ja suolaa. Paahda 15 minuutin ajan, ota pois uunista, sekoita ja lisää mukaan tomaatin puolikkaat. Paahda 10-15 min lisää kunnes raaka-aineet ovat kypsiä.
Sillä välin tee dippi: lisää sitruunan mehu ja liemikuutio kookosmaitoon, lämmitä ja sekoita. Valmis!
Tarjoile kvinoa paahdettujen kasvisten sekä ihanan dipin kanssa. Herkullista!
VINKKI: muita sopivia mausteita ovat kurkuma, jeera, paahdettu paprika, mustapippuri. Voit myös grillata kasvikset!
LAPSET MUKAAN! Tässä reseptissä lapset voivat auttaa raaka-aineiden pesemisessä ja iästä riippuen kuorimisessa. Kasvikset on kiva levittää yhdessä pellille, pirskottaa öljy päälle sekä sekoittaa. Myös dipin sekoitus ja lämmitys sopii monen ikäiselle, ja kaikki voivat yhdessä kattaa pöydän ennen yhteistä ateriaa!