Kokataan!
Aseta uuni lämpiämään kohti 200 astetta.
Leikkaa kukkakaali palasiksi, ja aseta palaset blenderiin muutamassa osassa. Blendaa rakenne rikki ja irtonaista "riisiä". Halutessasi freesaa kukkakaali oliiviöljyn kanssa pikaisesti pannulla. Voit myös käyttää kypsentämätöntä kukkakaaliriisiä sellaisenaan, jolloin sen maku on vahvempi.
Huuhtele ja valuta kikherneet, aseta ne leivinpaperoidulle pellille ja kuivaa talouspyyhkeellä tai paperilla.
Kuori ja paloittele bataatti pieniksi kuutioiksi. Sekoita kikherneiden kanssa, pirskota päälle oliiviöljyä, jeeraa, suolaa ja pippuria. Paahda n. 15 minuutin ajan tai kunnes bataatit ovat paahtuneet.
Hienonna kirsikkatomaatit sekä punasipuli. Sekoita kukkakaaliriisiin hienonnetut raaka-aineet sekä kaprikset ja limen mehu. Mausta suolalla, mustapippurilla sekä neitsytoliiviöljyllä. Hienonna mukaan yrttejä.
Kun bataatit ja kikherneet ovat valmiit, sekoita nekin mukaan salaattiin.
Valmista kastike: muussaa avokadot ja sekoita limen mehu mukaan. Mausta ja tarjoile salaatin kanssa.
Lapset mukaan!Tässä iloisen värisessä salaatissa lapsi iästään riippuen voi ainakin huuhdella ja kuivata kikherneet, sekoittaa salaatin ainesosat yhteen, sekä repiä mukaan korianteria. Lapsi voi auttaa myös muussaamaan avokadot sekä sekoittaa limen mehu mukaan avokadojen sekaan kastikkeeksi. Voit antaa myös lapsesi maustaa salaatin ja ripotella mukaan suolaa ja pirskottaa oliiviöljyä.