Kokataan!
1. Pese ja keitä perunat suolatussa vedessä.
2. Huuhtele kvinoa runsaalla kylmällä vedellä. Keitä sitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja nosta levyltä sivuun tekeytymään.
3. Vuole kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta suikaleta ja kuutioi pehmeämpi sisus. Raasta raastinraudalla kukkakaali pieneksi muruksi. Pese ja puolita viinirypäleet. Silppua yrtit pieneksi ja jätä muutama oksa salaattia koristamaan.
4. Sekoita kastiketta varten puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy sekä suolaa ja pippuria.
5. Perunoiden kypsyttyä anna niiden jäähtyä rauhassa ja pilko ne sitten suupalan kokoisiksi paloiksi.
6. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa. Murusta mukaan feta ja lisää oliivit. Lisää salaatinkastike mukaan, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Koristele salaatti kesäkurpitsakiehkuroilla, sitruunalohkoilla ja yrtinoksilla!
Lapset mukaan!Tässä reseptissä lapset voivat huuhdella raaka-aineet, paloitella perunat ja viinirypäleet, sekoittaa ja maustaa salaatinkastikkeen. Kesäkurpitsan höylääminen suikaleiksi on myös helppo ja hauska tehtävä vanhemmille lapsille! Koko perhe voi osallistua pöydän kattamiseen!