Käytämme sivuillamme ns. cookie-toimintoa eli evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja sinne tallentuva tekstitiedosto, jota voidaan käyttää internet-selaimen ja -palvelimen väliseen yhteydenpidon ohjaamiseen. Evästeiden avulla on mahdollista tallettaa tietoa esim. käyttäjän selaamista internet-sivustoista, jotta sivu ”muistaa” käyttäjän hänen tullessaan sivulle seuraavan kerran. Eväste auttaa internet-sivujen ylläpitäjää tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Käytämme evästeitä myös sivuston sisällä liikkumisen seuraamiseen Google Analyticsilla. Tiedon avulla pystymme jatkuvasti parantamaan sivujemme sisältöä ja käyttöä. Luethan lisää tietosuojaselosteestamme. Lue lisää

Yrttinen kesäsalaatti

Tämä kesäisen vihreä, runsas ja ravitseva salaatti sopii mainiosti vaikka piknikevääksi. Ihana ja herkullinen kokonaisuus eri makuja, jotka tasapainottavat toisiaan!
Gluteeniton
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 30 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

500 g
varhaisperunoita
2 dl
Foodin kvinoaa
1 kpl
kesäkurpitsa
0.5 kpl
kukkakaali
200 g
viinirypäleitä
1 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
1 ruukku
Vihreäkeiju tilliä, oreganoa, ruohosipulia tai basilikaa
1 kpl
sitruuna
2 rkl
Filos oliiviöljyä
150 g
Filos fetaa
165 g
oliiveja
100 g
Foodin siemeniä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuri

Kokataan!

1. Pese ja keitä perunat suolatussa vedessä.
2. Huuhtele kvinoa runsaalla kylmällä vedellä. Keitä sitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja nosta levyltä sivuun tekeytymään.
3. Vuole kuorimaveitsellä kesäkurpitsasta suikaleta ja kuutioi pehmeämpi sisus. Raasta raastinraudalla kukkakaali pieneksi muruksi. Pese ja puolita viinirypäleet. Silppua yrtit pieneksi ja jätä muutama oksa salaattia koristamaan.
4. Sekoita kastiketta varten puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy sekä suolaa ja pippuria.
5. Perunoiden kypsyttyä anna niiden jäähtyä rauhassa ja pilko ne sitten suupalan kokoisiksi paloiksi.
6. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa. Murusta mukaan feta ja lisää oliivit. Lisää salaatinkastike mukaan, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Koristele salaatti kesäkurpitsakiehkuroilla, sitruunalohkoilla ja yrtinoksilla!
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat huuhdella raaka-aineet, paloitella perunat ja viinirypäleet, sekoittaa ja maustaa salaatinkastikkeen. Kesäkurpitsan höylääminen suikaleiksi on myös helppo ja hauska tehtävä vanhemmille lapsille! Koko perhe voi osallistua pöydän kattamiseen!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot