Kokataan!
1. Aloita valmistus edellisenä päivänä huuhtelemalla linssit huolella, ja laittamalla ne runsaaseen veteen likoamaan. Lisää veteen hieman omenaviinietikkaa tai sitruunan mehua, ja anna linssien liota huoneenlämmössä.
2. Huuhtele kvinoa, ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Huuhtele liotetut linssit huolella, ja lisää omaan kattilaansa. Lisää vettä niin että linssit peittyvät, kiehauta ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15-20 minuutin ajan, tai kunnes linssit ovat pehmeitä.
4. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
5. Kuori ja pilko 1 kpl sipuli ja valkosipuli. Hienonna yrtti. Jos käytät maustamiseen inkivääriä, hienonna se.
6. Sekoita linssit, kvinoa, sipuli, valkosipuli, lehtipersilja ja kaprikset keskenään. Tee tasaista massaa sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja haluamillasi mausteilla (kts. vinkit alta). Leivinpaperoi uunipelti ja tee hieman kostutetuin käsin taikinasta pieniä pyöryköitä. Kun pyörykät on pyöritelty, pirskota niille vielä 2rkl öljyä. Paista uunissa noin 35 minuutin ajan.
7. Linssipullien paistuessa valmista palsternakkapyree: pese palsternakat huolella, sekä kuori lanttu ja 1 kpl sipuli. Paloittele, ja keitä runsaassa vedessä kypsäksi. Kun palaset ovat pehmeitä, soseuta ja lisää mukaan hieman kookosmaitoa – niin että koostumuksesta tulee sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Kun juurekset kiehuvat, valmista kastike: Revi yrtin lehdet blenderiin, puolita sitruuna ja purista toisen puoliskon mehu ja lisää auringonkukansiemenet, vesi ja öljy blenderiin. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes koostumus on sopiva. Mausta ripauksella suolaa.
9. Kun linssipullat ovat valmiita, ota ne uunista, ja anna tekeytyä hetken verran. Tarjoile kastikkeen ja pyreen kera. Koristele annokset, me käytimme siihen granaattiomenan siemeniä. Herkullista!