Vaaleanpunainen uunifetapasta

Pinkkiä pastaa? Kyllä, kiitos! Tämä toisenlainen versio monelle tutusta arkiruokaherkusta uunifetapastasta on hauska ja iloinen ruokapöydän somistaja, joka maistuu varmasti koko perheelle. Punajuuri värjää pastan kauniin vaaleanpunaiseksi!
Gluteeniton
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 40 min (20 min )

Henkilömäärä: 4

Ainekset

0.5 dl
Filos oliiviöljyä
750 g
punajuuria
400 g
spagettia (gluteeniton)
5 kynttä
valkosipulin kynsi
1 kpl
punasipuli
1 pkt
Filos fetaa
100 g
lehtikaalia
100 g
Foodin siemeniä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

KOKATAAN!

1. Lohko sipuli ja kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori punajuuret ja pilko ne peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Revi lehtikaali irti ruodostaan ja lehdet edelleen pienemmiksi paloiksi.
2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä uunivuoan pohjalle 2 rkl oliiviöljyä. Aseta feta vuoan keskelle ja punajuuret sipuli sekä valkosipuli fetan ympärille. Valuta päälle runsaasti oliiviöljyä. Tiputtele lehtikaali vuokaan viimeisenä ja rouhaise päälle mustapippuria ja suolaa. Paahda noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
3. Keitä neljä annosta pastaa paketin ohjeiden mukaisesti.
4. Nosta vuoka uunista. Riko feta ja valkosipulinkynnet haarukkaa apuna käyttäen. Nostele pasta uunivuokaan ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.
LAPSET MUKAAN!

Lapset voivat auttaa sipulien kuorimisessa, sekä lehtikaalin repimisessä - isommilta lapsilta onnistuu jo vaikka koko aterian kokkaaminen, ja pöydän kattamiseen voi tietysti osallistua pienemmätkin!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot