Täytetyt portobellot

Nämä valmistuvat nopeasti ja täytettä on helppo varioida sen mukaan mitä kaapista löytyy! Kokeile hirssiä, riisiä, oliiveita ja erilaisia yrttejä. Täytetyt portobellot ovat makoisa lounas tai oiva lisuke päivälliselle.
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 40 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

2 pkt
Champ portobello sieniä
2 dl
Foodin kvinoaa
1 kpl
sipuli
2 kynttä
valkosipulinkynttä
1 prk
Royal aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku
Vihreäkeiju basilikaa
1 kpl
kasvisliemikuutio
4 rkl
oliiviöljyä
30 g
Foodin auringonkukansiemeniä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
pippuria

Kokataan!

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Huuhtele kvinoa ja kypsennä sitä 4 dl:ssa vettä noin 10 minuutin ajan. Nosta se sitten liedeltä sivuun tekeytymään.
3. Irrota sienistä kannat. Hienonna sipuli, valksipulinkynnet sekä kannat ja aurinkokuivatut tomaatit. Silppua puolet basilikasta.
4. Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä (n. 2 rkl) miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Lisää sienen kannat sekä aurinkokuivatut tomaatit ja murusta mukaan yksi kasvisliemikuutio. Jatkat kypsentämistä muutama minuutti. Lisää pannulle kvinoa, basilika ja mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. Kypsennä vielä muutama minuutti.
5. Pirskota uunivuoan pohjalle hieman oliiviöljyä (n. 2 rkl). Täytä sienet ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 15 minuuttia.
6. Koristele basilikanlehdillä ja nauti sellaisenaan tai lisukkeena!
Lapset mukaan!

Lapset voivat auttaa kvinoan huuhtelemisessa, sienien kantojen poistamisessa sekä basilikan silppuamisessa! Perheen pienimmät voivat myös koristella annoksen sekä auttaa pöydän kattamisessa!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot