Suklaa-kukkakaalivanukas maapähkinäkastikkeella

Tämä suklainen vanukas valmistuu helposti herkkunälän yllättäessä, ja sisältää myös hyvää tekevää kukkakaalia! Herkuttelua parhaimmillaan!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Valmistusaika: 25 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 2

Ainekset

2 rkl
(raaka)kaakaojauhetta
4 kpl
taatelia (tuore)
1 kpl
avokado
0.5 dl
Foodin kookosmaitoa
150 g
kukkakaalia
1 rkl
vaahterasiirappia
0.5 tl
Ceylonin kanelia
0.25 tl
suolaa
3 rkl
sileää maapähkinävoita
0.5 dl
marjoja

Kokataan!

1. Jos kokkailet lapsen kanssa, lataa maksuton Vegemi -sovellus puhelimesi sovelluskaupasta, ja tunnistakaa sillä kokonainen kukkakaali - Vegemi saa kukkakaalista hauskoja supervoimia!
2. Höyrytä ja viilennä kukkakaali, tai käytä aterialta ylijäänyttä kukkakaalia. Poista kivet taateleista, ja kaiverra avokadon sisus sen kuorista.
3. Lisää kaakaojauhe, taatelit, avokado, suurin osa kookosmaidosta (jätä hieman koristeluun), kukkakaali, kaneli, siirappi ja hyppysellinen suolaa blenderiin, ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, ja lisää tarpeen mukaan enemmän kaakaojauhetta / makeutusta / kanelia.
4. Valmista maapähkinäkastike: lusikoi maapähkinävoita pieneen kattilaan ja lämmitä, kunnes sen koostumus muuttuu juoksevaksi. Voit lisätä lorauksen öljyä, jos koostumus ei ole muuten riittävän juokseva.
5. Tarjoile vanukas maapähkinäkastikkeen ja marjojen kanssa, viimeiste annokset kookosmaidolla. Nauttikaa!
Vinkki!

Voit käyttää makeutukseen myös muuta siirappia tai sokeria, maistele matkalla sopivan makeuden saamiseksi!

Lapset mukaan!

Lapset voivat poistaa taateleista kivet, auttaa avokadon hedelmälihan kovertamisessa ja lisätä aineksia blenderiin! Anne lasten myös käyttää maksutonta Vegemi –sovellusta kukkakaalin tunnistamisessa.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot