Käytämme sivuillamme ns. cookie-toimintoa eli evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja sinne tallentuva tekstitiedosto, jota voidaan käyttää internet-selaimen ja -palvelimen väliseen yhteydenpidon ohjaamiseen. Evästeiden avulla on mahdollista tallettaa tietoa esim. käyttäjän selaamista internet-sivustoista, jotta sivu ”muistaa” käyttäjän hänen tullessaan sivulle seuraavan kerran. Eväste auttaa internet-sivujen ylläpitäjää tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Käytämme evästeitä myös sivuston sisällä liikkumisen seuraamiseen Google Analyticsilla. Tiedon avulla pystymme jatkuvasti parantamaan sivujemme sisältöä ja käyttöä. Luethan lisää tietosuojaselosteestamme. Lue lisää

Sisilialainen munakoisopasta

Tämä maukas ja täyttävä kasvispasta valmistuu helposti ja on varmasti koko perheen herkkua! Sopii ihanasti iltoihin kun mielesi tekee jotain salaattia täyttävämpää - hyvää ruokahalua!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

3 rkl
Filos oliiviöljyä
1 kpl
munakoiso
60 g
porkkana
2 kynttä
valkosipulia
1 kpl
punasipuli
165 g
Filos oliiveja
4 kpl
tomaatteja
1 kpl
kasvisliemikuutio
400 g
gluteenitonta pastaa
0.5 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Pilko punasipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko porkkana pieneksi kuutioksi. Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanaa miedolla lämmöllä muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä noin viiden minuutin ajan.
2. Kuutioi sillä välin munakoiso ja tomaatit. Lisää munakoisot pannulle ja jatka kuullottamista toiset viisi minuuttia.
3. Lisää pannulle tomaatit ja kasvisliemikuutio sekä oliivit ja loraus oliivien säilöntänestettä. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää vettä aina kastikkeen kuivuessa liikaa ja sekoita hyvin.
4. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaisesti.
5. Nostele pasta kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Nautitaan persiljan kanssa!
Lapset mukaan!

Lasten kanssa on mukava tutustua uusiin ruoka-aineisiin. Hieman isommat lapset voivat avustaa ainesten pilkkomisessa ja pastan keittämisessä. Perheen pienimmät voivat viimeistellä ruoan sekoittamalla pastan ja kastikkeen ja maustamalla ruoan. Kaikki voivat osallistua pöydän kattamiseen!

Vinkki!

Gluteenittoman pastan valmistusajan kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana. Onnistut, kun keität pastan riittävän suuressa kattilassa runsaassa vedessä. Usein kannattaa vähentää paketin valmistusajasta muutama minuutti sillä pasta jatkaa kypsymistään myös vedestä nostettaessa.

Maustevinkit!

Paprikajauhe, kuivattu oregano ja chili sopivat mainoisti munakoisopastan mausteiksi!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot