Kokataan!
1. Aseta uuni lämpeämään 200 asteeseen. Huuhtele pavut huolellisesti.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla muutamassa lusikallisessa oliiviöljyä miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan.Lisää pannulle tomaattimurska sekä kasvisliemikuutio ja jatka kypsentämistä edelleen miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Sekoita välillä.
3. Pese tarvittaessa ja viipaloi kesäkurpitsa, munakoiso, tomaatit, herkkusienet sekä sitruuna.
4. Voitele uunivuoka muutamalla ruokalusikallisella oliiviöljyä. Kaada pannulta tomaattimurskaseos vuokaan. Lado munakoiso, kesäkurpitsa, sienet, tomaatit ja sitruuna vuoronperään vuokaan pystyasentoon.
5. Ripottele mukaan suolaa ja pippuria ja murusta feta päällimmäiseksi. Valuta loppu oliiviöljy vuoan päälle ja paista noin 35 minuuttia uunin keskitasolla.
6. Ratatouille nautitaan persiljasilpun kera!