Ratatouille

Ratatouille on maistuva, Ranskasta tuttu kasvispata. Ratatouilleen on helppo lisätä mukaan jääkaappiin tai keittiön pöydille nahistuneita juureksia tai vihanneksia!
Gluteeniton
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 65 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

0.5 dl
Filos oliiviöljyä
2 kynttä
valkosipulinkynsi 
1 kpl
sipuli 
1 kpl
kesäkurpitsa 
1 kpl
munakoiso 
2 kpl
tomaatti
1 prk
Coppola tomaattimurskaa 
1 prk
Coppola valkoisia papuja 
0.5 pkt
Filos fetaa 
100 g
Champ herkkusieniä 
0.5 kpl
sitruuna 
0.5 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa 
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuri

Kokataan!

1. Aseta uuni lämpeämään 200 asteeseen. Huuhtele pavut huolellisesti.
2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla muutamassa lusikallisessa oliiviöljyä miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan.Lisää pannulle tomaattimurska sekä kasvisliemikuutio ja jatka kypsentämistä edelleen miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan. Sekoita välillä.
3. Pese tarvittaessa ja viipaloi kesäkurpitsa, munakoiso, tomaatit, herkkusienet sekä sitruuna.
4. Voitele uunivuoka muutamalla ruokalusikallisella oliiviöljyä. Kaada pannulta tomaattimurskaseos vuokaan. Lado munakoiso, kesäkurpitsa, sienet, tomaatit ja sitruuna vuoronperään vuokaan pystyasentoon.
5. Ripottele mukaan suolaa ja pippuria ja murusta feta päällimmäiseksi. Valuta loppu oliiviöljy vuoan päälle ja paista noin 35 minuuttia uunin keskitasolla.
6. Ratatouille nautitaan persiljasilpun kera!
Lapset mukaan!

Pilkkomiseen ja vuoakaan latomiseen kannattaa apujoukoiksi valjastaa myös perheen nuoremmat. Koko perhe voi osallistua pöydän kattamiseen!

Maustevinkit!

Basilika ja paprikamauste sopivat erinomaisesti maustamaan ratatouillea!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot