Perunagratiini sellerillä ja timjamilla

Tämä herkullinen ja täyteläinen peruna- ja sellerigratiini, sopii loistavasti eri aterioiden lisukkeeksi. Gratiini on helppo tehdä ja sen voi maustaa oman maun mukaan. Resepti on kokki Chantelle Nicholsonin käsialaa!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 140 min (aktiivinen noin 40 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

3 kpl
isohkoa jauhoista perunaa
1 kpl
isohko selleri
4 kynttä
valkosipulia
2.5 dl
kaurakermaa tai tavallista kermaa
5 dl
kauramaitoa tai tavallista maitoa
4 oksaa
timjamia
2 oksaa
rosmariinia
0.5 tl
muskottipähkinää (jauhettu)
2 kpl
laakerinlehteä
0.5 dl
Foodin oliiviöljyä
1 rkl
kokojyväsinappia
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
2. Kuori ja viipaloi perunat sekä selleri noin 0,5 cm kiekoiksi. Hienonna myös valkosipulinkynnet.
3. Valmistetaan kastike: Lisää kerma, maito, timjamin- ja rosmariininoksat, hienonnetut valkosipulinkynnet, muskottipähkinä sekä laakerilehdet isoon paistinpannuun ja kypsennä varovasti pienellä tai keskilämmöllä noin 15 minuutin ajan.
4. Siirrä pannu pois hellan päältä ja anna paistoksen vetäytyä noin 15 minuutin ajan, jolloin maito pääse hauduttumaan.
5. Siivilöi maito paistinpannusta olevasta kastikkeesta ja sekoita joukkoon kokojyväsinappi, öljy sekä suolaa ja vähän mustapippuria.
6. Ota esiin uunivuoka ja aseta yksi kerros sellerikiekkoja vuoan pohjalle. Lusikoi hiukan kastiketta päälle. Lisää tämän jälkeen kerros perunakiekkoja ja lusikoi päälle kastiketta. Toista kunnes kaikki selleri- ja perunakiekot ovat vuoassa. Kaada jäljellä oleva kastike päällimmäiseksi ja lisää vielä mustapippuria.
7. Laita vuoka uuniin (laita uunipellin päälle, mikäli kastiketta kuplii yli). Paista uunissa noin 1–1,5 tuntia kunnes pinta on kauniin värinen.
Lapset mukaan!

Lapset voivat auttaa ainesten valmistelemisessa, kastikkeen hämmentämisessä sekä gratiinin kokoamisessa! Koko perhe voi osallistua pöydän kattamiseen!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot