Paistettu riisi Elovena Muru Kaurajauhiksella

Tämä ruoka on helposti muunneltavissa. Heitä sekaan pakasteherneitä tai pilko nahistuneet juurekset mukaan. Voit hyvin käyttää tähän myös edelliseltä ruokailulta yli jääneen riisin ja tuunata siitä seuraavan päivän herkun! Vegaanisen saat ruoasta jättämällä kanamunat pois.
Maidoton
Pähkinätön

Valmistusaika: 30 min (aktiivinen noin 15 min. )

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1 pkt
Elovena Muru Kaurajauhista
2 dl
täysjyväriisiä
2 kpl
porkkanaa
1 pkt
Champ herkkusieniä
3 kynttä
valkosipulinkynttä
3 vartta
kevätsipulia
0.5 ruukku
korianteria
4 kpl
kananmunaa
4 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
soijaa
1 tl
srirachaa
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
pippuria

Kokataan!

1. Pilko porkkanat ohuiksi tikuiksi. Viipaloi herkkusienet ja kevätsipuli. Hienonna valkosipuli.
2. Keitä riisi paketin ohjeiden mukaisesti.
3. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukkaa apuna käyttäen. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
4. Kuullota valkosipulia keskilämmöllä laakealla piastinpannulla muutamassa ruokalusikallisessa öliiviöljyä noin viiden minuutin ajan.
5. Lisää pannulle sienet ja porkkanat sekä kevätsipuli. Paista välillä sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää kauramuru ja jatka kypsentämistä jälleen muutama minuutti.
6. Lisää pannulle riisi, soija ja halutessasi sirachaa. Sekoita kaikki hyvin keskenään ja anna kypsyä noin viiden minuutin ajan.
7. Kaada lopuksi joukkoon kanamuna. Sekoita voimakkaasti ja jatka kypsentämistä muutama minuutti.
8. Nautitaan korianterin kanssa!
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä vanhemmat lapset voivat kuoria porkkanat, nuoremmat lapset voivat puolestaan auttaa herkkusienien pilkkoamisessa (pilkkoamisessa voi käyttää voiveistä). Pienet kädet voivat nyppiä korianterin lehtiä, auttaa ruuan sekoittamisessa sekä tietenkin auttaa pöydän kattamisessa!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot