Paahdettu tomaattisalaatti parsalla, rosmariinilla ja timjamilla

Tomaatti- ja parsakaudet ovat nyt parhaimmillaan, joten tämä on täydellinen resepti juhlimaan mehukkaiden tomaattien ja raikkaiden parsojen makuja yhdessä. Pistämällä tomaatteja veitsellä estät niiden räjähtelyn uunissa, ja esikypsentäminen takaa tomaateille herkullisen makean maun!
Gluteeniton
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 10 min)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

500 g
kirsikkatomaatteja
4 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
timjaminoksaa
3 kpl
rosmariininoksaa
4 rkl
oliiviöljyä
500 g
parsaa
4 rkl
kivettömiä mustia oliiveja
100 g
salaattia
60 g
babypinaattia
1 kpl
sitruunaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 pkt
mozzarellaa

Kokataan!

1. Laita tomaatit suurelle uunipellille, jättäen parsoille tilaa pellille. Pistä jokaista tomaattia veitsen kärjellä. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä ne varovasti veitsen kyljellä. Laita uunipellille noin 3 rkl öljyä, ja valkosipulit yrttien kanssa. Mausta kevyesti ja sekoita pellillä ainekset keskenään.
2. Laita pelti uunin keskitasolle ja esilämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Pidä uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes uuni on valmis. Sillä välin napsauta parsoista kovat kannat pois, sivele ne ruokalusikallisella öljyä ja laita sivuun.
3. Ota pelti pois uunista, ja paina tomaatit varovasti perunamurskaimella tai isolla lusikalla kevyesti lyttyyn. Aseta parsat tomaattien päälle ja ripottele oliiveja ympärille. Laita pelti kuumaan uuniin vielä 12-15 minuutiksi, kunnes parsat ovat saaneet väriä ja pehmenneet.
4. Sillä välin revi ja sekoita salaatti ja babypinaatti vadille, sekoita salaatin sekaan oliiviöljyä, purista päälle kevyesti sitruunaa ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
5. Poista tomaatit ja parsat ja lusikoi ne salaattisekoituksen päälle. Pirskota salaatin päälle paistoastiaan valunutta mehua ja öljyä, jolloin saat salaattiin enemmän makua!
6. Tarjoile salaatti heti mozzarellan ja tuoreen leivän kanssa.
Lapset mukaan!

Lapset voivat auttaa parsojen napsauttelussa ja öljyllä sivelemissä, sekä salaatin ja pinaatin sekoittamisessa muiden raaka-aineiden kanssa. Koko perhe voi osallistua pöydän kattamiseen yhteiselle aterialle!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot