Kokataan!
1. Laita tomaatit suurelle uunipellille, jättäen parsoille tilaa pellille. Pistä jokaista tomaattia veitsen kärjellä. Kuori valkosipulinkynnet ja litistä ne varovasti veitsen kyljellä. Laita uunipellille noin 3 rkl öljyä, ja valkosipulit yrttien kanssa. Mausta kevyesti ja sekoita pellillä ainekset keskenään.
2. Laita pelti uunin keskitasolle ja esilämmitä uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Pidä uunissa noin 15-20 minuuttia tai kunnes uuni on valmis. Sillä välin napsauta parsoista kovat kannat pois, sivele ne ruokalusikallisella öljyä ja laita sivuun.
3. Ota pelti pois uunista, ja paina tomaatit varovasti perunamurskaimella tai isolla lusikalla kevyesti lyttyyn. Aseta parsat tomaattien päälle ja ripottele oliiveja ympärille. Laita pelti kuumaan uuniin vielä 12-15 minuutiksi, kunnes parsat ovat saaneet väriä ja pehmenneet.
4. Sillä välin revi ja sekoita salaatti ja babypinaatti vadille, sekoita salaatin sekaan oliiviöljyä, purista päälle kevyesti sitruunaa ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
5. Poista tomaatit ja parsat ja lusikoi ne salaattisekoituksen päälle. Pirskota salaatin päälle paistoastiaan valunutta mehua ja öljyä, jolloin saat salaattiin enemmän makua!
6. Tarjoile salaatti heti mozzarellan ja tuoreen leivän kanssa.
Lapset mukaan!Lapset voivat auttaa parsojen napsauttelussa ja öljyllä sivelemissä, sekä salaatin ja pinaatin sekoittamisessa muiden raaka-aineiden kanssa. Koko perhe voi osallistua pöydän kattamiseen yhteiselle aterialle!