Nopea paistettu riisi tofulla

Jos sinulla on ylijäänyttä riisiä, paistettu riisi eli fried rice on helppo tapa hyödyntää se. Resepti saatu yhteistyössä K-Ruoan kanssa.
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Henkilömäärä: 4

Ainekset

6 dl
keittettyä kylmää riisiä TAI 2 dl pitkäjyväistä riisiä
1 pkt
maustamatonta kiinteää tofua
1 rkl
Filos oliiviöljyä
100 g
sipulia
2 kynttä
valkosipulia
60 g
porkkana
1 kpl
kevätsipulinvarsi
1.5 dl
Pirkka pakasteherneitä
3 rkl
soijakastiketta
1 rkl
Pirkka peanut butter crunchy -maapähkinävoita
1.5 rkl
inkivääriä hienonnettuna
1 kynttä
valkosipulia hienonnettuna
2 tl
ruokosokeria
30 g
Foodin kuorittuja seesaminsiemeniä
3 rkl
sriracha-chilikastiketta

Kokataan!

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, ellei sinulla ole valmiiksi keitettyä riisiä. Anna jäähtyä kylmäksi, mielellään jääkaappikylmäksi.
Poista tofu pakkauksesta ja kääri se hetkeksi talouspaperiin. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kuutioi tofu ja sekoita marinadin joukkoon.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kevätsipuli.
Ota tofu pois marinadista, säästä marinadi. Paista tofukuutiot kuumalla pannulla öljyssä. Siirrä ruskistuneet tofukuutiot sivuun.
Lisää öljyä kuumalle pannulle ja kuullota siinä sipulit, valkosipulit, porkkanat sekä herneet. Anna paistua pari minuuttia. Lisää riisi ja paista, kunnes se on kuumaa. Sekoita riisin joukkoon tofukuutiot ja marinadi. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja hienonnettu kevätsipuli. Tarjoa lisäksi srirachaa.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot