Kokataan!
1. Aloita keittämällä Ruokakaura. Lisää se kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa, ja keitä noin 10 minuuttia. HUOM! Ota noin 1/3 valmiista ruokakaurasta sivuun seuraavan päivän reseptiä varten!
2. Huuhtele ja pilko parsakaali varsineen. Lisää parsakaalin palat toiseen kattilaan, lisää ripaus suolaa ja keitä, kunnes parsakaali pehmenee hieman (noin 5 minuuttia), valuta neste pois.
3. Avaa kikhernepurkki ja huuhtele kikherneet vedellä.
4. Kuori porkkanat ja huuhtele omena ja salaatti. Kuutioi tai raasta porkkana ja pilko omena ja salaatti. Sekoita keitettyyn ruokakauraan. Lisää oliivit sekä pähkinät ja sekoita.
5. Tee lopuksi kastike sekoittamalla sitruuna ja oliiviöljy keskenään. Hienonna ruohosipuli ja lisää se joukkoon. Sekoita kastike salaattiin tai tarjoile se erikseen. Nauttikaa!
Lapset mukaan!Lapset voivat auttaa kuorimaan vihanneksia, irrottelemaan parsakaalin kukinnot, huuhtelemaan kikherneet ja ripottelemaan ruohosipuli. Hieman vanhemmat lapset voivat pilkkoa ainekset avullasi. Jokainen voi auttaa pöydän kattamisessa!