Maukas kulho kauralla ja kikherneillä

Kotimainen kaura sopii erinomaisesti salaattikulhojen pohjaksi, ja on ihanan täyttävää ja pehmeän makuista! Parsakaali tuo ihanaa rouskuvuutta salaattiin, yhdessä ruokaisien kikherneiden sekä raikkaan omenan kanssa!
Maidoton
Munaton
Vegaaninen

Valmistusaika: 30 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

3 dl
Fazer Ruokakauraa
1 l
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 kpl
parsakaali
1 prk
kikherneitä
130 g
porkkanoita (noin 2 kpl.)
1 kpl
omena
1 pss
Vihreäkeiju salaattia
1 prk
vihreitä oliiveja
100 g
Foodin cashewpähkinöitä
0.5 tl
suolaa
0.5 dl
Foodin oliiviöljyä
0.5 kpl
sitruuna
0.25 ruukku
Vihreäkeiju ruohosipulia

Kokataan!

1. Aloita keittämällä Ruokakaura. Lisää se kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa, ja keitä noin 10 minuuttia. HUOM! Ota noin 1/3 valmiista ruokakaurasta sivuun seuraavan päivän reseptiä varten!
2. Huuhtele ja pilko parsakaali varsineen. Lisää parsakaalin palat toiseen kattilaan, lisää ripaus suolaa ja keitä, kunnes parsakaali pehmenee hieman (noin 5 minuuttia), valuta neste pois.
3. Avaa kikhernepurkki ja huuhtele kikherneet vedellä.
4. Kuori porkkanat ja huuhtele omena ja salaatti. Kuutioi tai raasta porkkana ja pilko omena ja salaatti. Sekoita keitettyyn ruokakauraan. Lisää oliivit sekä pähkinät ja sekoita.
5. Tee lopuksi kastike sekoittamalla sitruuna ja oliiviöljy keskenään. Hienonna ruohosipuli ja lisää se joukkoon. Sekoita kastike salaattiin tai tarjoile se erikseen. Nauttikaa!
Lapset mukaan!

Lapset voivat auttaa kuorimaan vihanneksia, irrottelemaan parsakaalin kukinnot, huuhtelemaan kikherneet ja ripottelemaan ruohosipuli. Hieman vanhemmat lapset voivat pilkkoa ainekset avullasi. Jokainen voi auttaa pöydän kattamisessa!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2024

Tietosuoja | Käyttöehdot