Lohduttava linssikeitto

Linssikeitto on ihanan runsas ja täyttävä arkiruoka! Raaka-aineiden pilkkomiseen kannattaa ottaa mukaan koko perhe.
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 50 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

3 kpl
sellerinvartta
1 kpl
sipuli
2 kynttä
valkosipulia
2 rkl
Filos oliiviöljyä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
1 kpl
palsternakka
500 g
porkkanaa
1 prk
Coppola tomaattimurskaa
1 l
vettä
0.3 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
2.5 dl
Foodin punaisia linssejä
0.5 kpl
sitruuna
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja kuori porkkanat tarvittaessa. Kuutioi ne pieneksi. Huuhtele sellerin varret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ota sellerinlehdet talteen.
2. Kuullota sipuleita, porkkanakuutioita sekä selleriä oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan.
3. Pese ja kuori palsternakka tarvittaessa. Kuutioi se pieneksi.
4. Lisää kattilaan palsternakka ja tomaattimurska. Anna kypsyä edelleen miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin viiden minuutin ajan.
5. Huuhtele linssit huolellisesti kylmällä vedellä. Lisää linssit, vesi ja kasvisliemikuutiot kattilaan. Anna porista keskilämmöllä noin 15 minuuttia kunnes linssit ja juurekset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa loraus vettä.
6. Purista puolikkaan sitruunan mehu keittoon ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
7. Nautitaan persiljasilpun ja sellerinlehtien kera!
Lapset mukaan!

Lapset voivat kuoria sipulin, pestä kasvikset ja iästä riippuen auttaa niiden pilkkomisessa. Linssien huuhtominen sopii kaiken ikäisille, samoin kuin annosten koristelu persiljasilpun ja sellerinlehtien kera. Hieman vanhemmat lapset voivat kattaa pöydän keiton valmistumista odotellessa!

Maustevinkit!

Laakerinlehti ja maustepippuri sopivat hyvin linssikeiton mausteiksi!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot