Linssilaatikko

Linssilaatikko on mahtava hävikkiruoka - sinne on helppo lisätä mukaan, milloin mitäkin esim. jääkaapin leftover raaka-aineita!
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 60 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kynttä
valkosipulia
4 rkl
Filos oliiviöljyä
2 dl
Fazer Alku kaurahiutaleita
2 kpl
kasvisliemikuutiota
150 g
porkkanaa
3 kpl
sellerinvartta
100 g
Champ herkkusieniä
2.5 dl
Foodin punaisia linssejä
2 dl
Foodin kookosmaitoa
0.5 kpl
sitruuna
4 dl
vettä
1 kpl
parsakaali
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria
0.3 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa

Kokataan!

1. Aseta uuni lämpiämään 180 asteeseen. Huuhtele linssit kylmällä vedellä.
2. Kaada kaurahiutaleet ja ruokalusikallinen oliiviöljyä pannulle. Murusta joukkoon yksi kasvisliemikuutio. Paahda hiutaleita miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuutin ajan.
3. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi sienet ja selleri sekä kuutioi porkkana. Lisää muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä sekä sipulit, sienet, porkkana ja selleri pannulle. Kuullota miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 10 minuutin ajan.
4. Voitele uunivuoka ruokalusikallisella oliiviöljyä ja levitä kuullotetut vihannekset vuoan pohjalle. Sekoita huuhdellut linssit joukkoon. Kaada mukaan kookosmaito ja vesi. Purista mukaan vielä puolikkaan sitruunan mehu ja murusta joukkoon kasvisliemikuutio. Sekoita kaikki hyvin keskenään.
5. Revi ja pilko parsakaali paloiksi ja aseta se vuokaan. Ripottele päälle paahdetut kaurahiutaleet ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Paista uunissa 20–30 minuuttia hieman vuoan koosta riippuen.
6. Nautitaan persiljasilpun kanssa!
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat auttaa linssien huuhtelussa, ja iästä riippuen raaka-aineiden kuorinnassa ja pilkkomisessa! Ainesten sekoittaminen sujuu yhdessä hienosti, samoin kuin tietenkin pöydän kattaminen yhteiselle aterialle!

Maustevinkit!

Laakerinlehti ja maustepippuri sopivat mainiosti laatikon mausteiksi!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot