Ihana feta-sitruunapasta paahdetulla kikherneillä

Tämä herkullinen pasta saa täyttävyyttä kikherneistä, mitkä paahdetaan sopivan rapeiksi uunissa. Kastike muodostuu fetasta ja sitruunasta, ja halutessasi myös tahinista - sen voit kuitenkin jättää poiskin, jos sitä ei kaapista löydy!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 30 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1 prk
Coppola kikherneitä (käyttövalmiita)
1 rkl
Filos neitsytoliiviöljyä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
juustokuminaa
6 rkl
tahinia
2 kynttä
valkosipulia
4 rkl
Filos neitsytoliiviöljyä
1 kpl
sitruuna
0.5 dl
vettä
1 tl
vaahterasiirappia
100 g
fetaa
0.5 ruukku
lehtipersiljaa
1 pkt
valitsemasi pastaa

Kokataan:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Huuhtele kikherneet, ja levitä ne leivinpaperoidulle pellille. Sekoita kikherneisiin mukaan öljyä sekä mausteet. Paahda n. 15-20 minuutin ajan.
Jatka keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Pastan kiehuessa valmista kastike: hienonna lehtipersilja, valkosipulit sekä feta, ja siirrä hetkeksi sivuun. Sekoita kaikki muut kastikkeen raaka-aineet keskenään, ja lisää lopuksi mukaan hienonnetut raaka-aineet. Säästä osa fetajuustosta koristeluun.
Tarkista maku – halutessasi lisää mausteita tai makeutusta. Tarjoile valmis pasta kastikkeen sekä paahdettujen kikherneiden seurana, ja nauti!
Lapset mukaan!

Kikherneiden huuhtelu, maustaminen ja pellille levittäminen, sekä itse kastikkeen sekoittaminen sopii monen ikäisille - aikuisen valvonnassa toki iästä riippuen. Yrtti on kiva repiä pieneksi pienin käsin, ja lopuksi sekoittaa kastike pastaan ja koota annokset!

Tämä maukas resepti on Vennerin perustajajäsenen, Tuulian käsialaa. Testasitko reseptiä? Jaa kuvasi Instagrammissa tägäämällä kuvaan @venner_ruokakassit niin pääsemme ihastelamaan kuvaasi - ja samalla jaat hyvää yhä pidemmälle!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot