Kvinoasalaatti päärynällä

Tämä värikäs ja kesäinen salaatti hurmaa kaikki herkuttelijat! Täyttävä ja näyttävä salaatti saa raikkautensa päärynästä. Paahdetut mantelilastut tuovat puolestaan kivaa rapeutta salaattiin!
Gluteeniton
Munaton

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 20 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

2 kpl
päärynää
90 g
mantelilastuja
0.5 kpl
punasipuli
1 kynttä
valkosipulia
2 rkl
Filos oliiviöljyä
2 dl
Foodin kvinoaa
150 g
Filos fetaa
100 g
lehtikaalia
1 kpl
parsakaali
0.3 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
1 rkl
Filos oliiviöljyä
0.5 kpl
lime
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Silppua persilja. Revi lehtikaali irti ruodostaan ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.
2. Pilko parsakaalin kukinnot suupalan kokoisiksi ja varsi pienemmiksi paloiksi. Silppua valkosipuli pieneksi. Aseta parsakaali uunivuokaan tai -pellille. Ripottele mukaan valkosipuli ja mantelilastut, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 180 asteessa noin 15 minuutin ajan tai kunnes parsakaalit ovat pehmenneet ja mantelit paahtuneet.
3. Valmista kvinoa: huuhtele kvinoa vedessä ja lisää kattilaan 4 dl vettä sekä puolikas kasvisliemikuutio. Keitä kvinoaa 10 minuuttia, ja siirrä sivuun tekeytymään.
4. Pilko tai viipaloi päärynät.
5. Sekoita kvinoa, sipuli ja lehtikaali keskenään isossa kulhossa. Murusta feta mukaan. Nostele kvinoapedille päärynät sekä parsakaalit.
6. Sekoita noin ruokalusikallinen oliiviöljyä, puolikkaan limen mehu sekä suolaa ja mustapippuria. Valuta kastike salaatin päälle.
7. Ripottele pinnalle vielä persiljasilppu sekä loput paahdetut mantelit.
Lapset mukaan!

Parsakaali ja lehtikaali ovat helppoja repiä ja pilkkoa pienemmiksi paloiksi, joten perheen nuorimmat voivat valjastaa tähän tehtävään. Sipulin voit halutessasi tarjoilla erikseen, jos se ei maistu sellaisenaan kaikille ruokailijoille.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot