Kurpitsapasta

Tämä ihana syksyn sesonkipasta syntyy helposti, on maukasta ja täyttävää - etenkin, jos valitset pastaksi vaikka linssipastaa! Herkullista!
Gluteeniton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 25 min (n. 20 minuuttia aktiivinen)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1 kpl
kurpitsaa
1 kpl
sipulia
2 kynttä
valkosipulin kynsi
1 kpl
kasvisliemikuutio
1 dl
vettä
2 rkl
Filos oliiviöljyä
1 pkt
linssipastaa
1 pkt
Filos fetaa
1 prk
Royal aurinkukuivattuja tomaatteja
1 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
65 g
Foodin siemeniä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kova kuori pientä terävää veistä apuna käyttäen. Pilko kurpitsan liha peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Voit ottaa siemenet talteen, huuhdella ne ja paahtaa öljyn ja mausteiden kanssa uunissa myöhempää käyttöä varten!
2. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä noin viiden minuutin ajan. Lisää kurpitsat, noin 1 dl vettä ja kasvisliemikuutio pannulle. Kypsennä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, tai kunnes kurpitsat ovat pehmeitä. Sekoita ajoittain.
3. Keitä pasta paketin ohjeiden mukaisesti. Mausta keitinvesi ripauksella suolaa.
4. Nostele pasta ja paistetut kurpitsat laakeaan kulhoon. Lisää aurinkokuivatut tomaatit sekä feta ja sekoita kaikki keskenään hyvin.
5. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nautitaan persiljan ja siementen kanssa.
Lapset mukaan!

Tässä reseptissä lapset voivat kuoria sipulit, sekä rapsuttaa siemenet irti kurpitsasta. Pienet kädet voivat murustella fetan, sekoittaa pastaa sekä tietenkin auttaa pöydän kattamisessa!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot