Kokataan!
1. Aseta uuni lämpenemään 175 asteeseen. Huuhtele kikherneet huolellisesti kylmällä vedellä. Silppua sipuli ja raasta porkkanat.
2. Mittaa blenderiin 1 dl vettä, 2 rkl öljyä, kananmuna, kikherneet, puolet sipulisilpusta sekä kaksi valkosipulinkynttä kuorittuna. Murenna mukaan vielä kasvisliemikuutio. Halutessasi voit lisätä mukaan jeeraa, chiliä tai paprikamaustetta. Surauta raaka-aineet tahnaksi. Pienet sattumat eivät haittaa lainkaan!
3. Mittaa kulhoon 2 dl kaurahiutaleita sekä yhden porkkanan raaste. Kaavi kikhernemassa blenderistä kulhoon ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Mausta mustapippurilla. Pyörittele massasta uunipellille noin 20 kpl pyöryköitä. Paista pyöryköitä 30 min uunin keskitasolla.
4. Huuhtele kvinoa huolellisesti kylmällä vedellä siivilässä. Mittaa kattilaan 4 dl vettä, kvinoa sekä ripaus suolaa. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna kvinoan tekeytyä.
5. Kuullota loppua sipulisilppua, kahta valkosipulinkynttä ja porkkanaraastetta muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä miedolla lämmöllä paistinpannulla noin 5 minuutin ajan. Kaada mukaan tomaattimurska, kasvisliemikuutio, kuivattu oregano ja basilika sekä 4 dl vettä. Anna porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
6. Nostele pyörykät kastikkeen joukoon ja annostele kvinoan kanssa lautaselle. Marinara nautitaan tuoreiden yrttien kera!
Lapset mukaan!Lapset voivat auttaa iästä riippuen raaka-aineiden kuorinnassa ja pilkkomisessa! Ainesten sekoittaminen sujuu yhdessä hienosti, samoin kuin tietenkin pyöryköiden pyörittely. Kaikki voivat osallistua annosten koristeluun sekä pöydä kattamiseen!