Kikherne limonello

Limonello on kevään raikkain ja nopein pastaherkku, joka maistuu varmasti koko perheelle! Voit halutessasi korvata fetan toisella purkilla kikherneitä, niin saat pastasta kokonaan vegaanisen.
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 45 min (aktiivinen noin 15 min.)

Henkilömäärä: 4

Ainekset

400 g
pastaa
1 prk
Coppola kikherneitä
2 kynttä
valkosipulia
1 kpl
sipuli
1 prk
Filos oliiveja
0.5 pkt
Filos fetaa
2 dl
Foodin kookosmaitoa
1 kpl
sitruuna
0.3 ruukku
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
2 rkl
Filos oliiviöljyä
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria

Kokataan!

1. Huuhtele kikherneet ja pese sitruuna huolellisesti. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan.
2. Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu. Lisää kuori, mehu, kikherneet, kasvisliemikuutio sekä oliivit ja muutama ruokalusikallinen nestettä oliivipurkista pannulle. Jos sinulla on hunajaa, lisää muutama ruokalusikallinen myös sitä. Jatka kypsentämistä toiset viisi minuuttia miedolla lämmöllä.
3. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä paketin ohjeiden mukaisesti.
4. Nostele pasta pannulle. Kaada kookosmaito ja murustele feta joukkoon. Sekoita hyvin ja mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Säästä jäljelle jäävä kookosmaito myöhempää käyttöä varten. Avattu pakkaus säilyy jääkaapissa muutaman päivän (tarkista säilyvyys tuotteesta). Kookosmaidon voi myös pakastaa.
5. Viimeistele limonello lehtipersiljasilpulla ja nauti heti!
Lapset mukaan!

Lasten kanssa on mukava tutustua uusiin ruoka-aineisiin. He voivat auttaa kikherneiden valuttamisessa ja sitruunan pesemisessä. Hieman isommat lapset voivat puolestaan avustaa sipulien pilkkomisessa ja pastan keittämisessä. Kaikki voivat osallistua annoksen koristeluun!

Maustevinkit!

Hunaja sopii erinomaisesti kikherne limonellon mausteeksi!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot