Kokataan!
1. Pese ja kuori tarvittaessa perunat. Keitä ne runsaassa vedessä. Säästä keitinvedestä osa toistaiseksi.
2. Silppua sipuli ja valkosipuli sekä viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuleita ja sieniä miedolla lämmössä oliiviöljyssä pannulla noin 10 minuutin ajan.
3. Jos sinulla on blenderi, hienonna kaurahiutaleet jauhoksi.
4. Huuhtele pavut. Perunasurvinta tai haarukkaa apuna käyttäen muusaa sienet ja sipuli, pavut sekä yksi kypsä peruna. Lisää sekaan kaurajauho tai -hiutaleet sekä perunoiden keitinvettä ruokalusikallinen kerrallaan. Veden määrä riippuu jauhojen tai hiutaleiden suuruudesta ja hienoudesta, joten lisää varovasti vain vähän kerrallaan. Mausta taikina suolalla ja pippurilla ja aseta sivuun turpoamaan 15–30 minuutiksi.
5. Perunasurvinta tai haarukkaa apuna käyttäen muusaa perunat ja noin 1 dl keitinvettä sileäksi. Lisää halutessasi ruokalusikallinen oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna persilja ja sekoita se muusiin.
6. Raasta porkkanat raastinraudalla tai höylää ne ohuiksi suikaleiksi kuorimaveistä tai juustohöylää apuna käyttäen.
7. Pyörittele taikina noin 20 samankokoiseksi palloksi ja paista ne rapsakoiksi oliiviöljyssä pannulla. Lisää pannulle 200 ml kookosmaitoa, noin 1 dl vettä sekä kasvisliemikuutio. Anna porista miedolla lämmöllä noin viitisen minuuttia.
8. Huijarin lihapullat nautitaan muusin ja porkkanaraasteen kanssa.