Helpoin joulukakku

Kakku ilman jauhoja tai lisättyä sokeria? Kyllä vain! Tämä kakku on ihanan mausteinen ja mehevä, mutta sitäkin nopeampi valmistaa. Mausteena voit käyttää mielesi mukaan vaikka glögi- tai piparkakkumaustetta tai lisätä vaikka hieman vaniljaa. Raaka-aineiden mittaaminen ja banaanien pilkkominen onnistuu hetkessä myös lapsilta.
Gluteeniton
Maidoton
Pähkinätön

Valmistusaika: 55 min (10 minuuttia aktiivinen)

Henkilömäärä: 6

Ainekset

5 kpl
banaania
3 dl
Foodin kookosmaitoa
1.25 dl
Filos oliiviöljyä
4 kpl
kananmunia
4 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
Foodin ceylonin kanelia
1 tl
kardemummaa
1.5 dl
rusinoita

Leivotaan!

1. Aseta uuni 175 asteeseen lämpeämään. Voitele tai vuoraa paistovuoka leivinpaperilla.
2. Soseuta tehosekoittimessa neljä banaania, kananmunat, öljy sekä 1 dl kookosmaitoa tasaiseksi.
3. Lisää mukaan kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä mausteet ja käytä konetta vielä hetken ajan. Kääntele taikinan sekaan lopuksi vielä rusinat.
4. Kaada taikina vuokaan. Leikkaa viimeinen banaaneista pitkittäissuunnassa kahtia ja aseta puolikkaat kakun päälle leikkauspinta ylöspäin.
5. Paista kakkua noin 35-45 minuutin ajan riippuen vuoan koosta. Varmista kakun kypsyys esimerkiksi hammastikun avulla. Jos taikinaa ei jää kiinni tikkuun, on kakku kypsä.
6. Annan kakun vetäytyä ja jäähtyä noin 10 minuuttia ennen kuin otat sen pois vuoasta.
7. Vatkaa jääkaappikylmästä kookosmaidosta (n. 2 dl) vaahtoa ja nauti kakku sen kanssa.
LAPSET MUKAAN!

Lapset voivat kuoria banaanit ja mitata ainekset tehosekoittimeen, voidella tai leivinpaperoida irtopohjavuoan, sekä kaataa taikinan vuokaan. Pöydän kattamiseen voi osallistua koko perhe, samoin kuin tietenkin herkutteluun!

Vinkki!

Kakku toimii 16-18 cm vuokaan (esim. irtopohjavuoka). Mitä kapeampi vuoka, sitä korkeampi kakku.

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot