Vihreä linssikeitto

Linssikeitto valmistuu nopeasti ja on ruokaisa sellaisenaan. Voit myös lämmittää linssikeiton uudestaan, sillä se paranee tekeytyessään!
Gluteeniton
Munaton
Pähkinätön

Valmistusaika: 40 min ((10 min aktiivinen, 30 min passiivinen))

Henkilömäärä: 4

Ainekset

1 kpl
sipuli
1 kpl
vihreä chili
1 kpl
lehtisellerin varsi
2 rkl
voita tai Valio Oivariini® juoksevaa
1 l
vettä
2 kpl
kasvisliemikuutiota
2 dl
vihreitä linssejä
1 tlk
tomaattimurskaa
200 g
pakastepinaattia
1 tl
makeutusta (sokeria/hunajaa)
1 prk
raejuustoa (esim. Valio pehmeää raejuustoa)

Kokataan!

Kuori sipuli. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Kuullota ne kattilassa rasvassa.
Lisää vesi, liemikuutiot, huuhdotut linssit ja tomaattimurska. Maukeuta.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes linssit ovat kypsiä, n. 25 min. Lisää pinaatti kypsennyksen loppuvaiheessa.
Lusikoi raejuustoa annosten pinnalle.
Lapset mukaan!

Lapset voivat kuoria sipulin, pestä kasvikset ja iästä riippuen auttaa niiden pilkkomisessa. Linssien huuhtominen sopii kaiken ikäisille, samoin kuin annosten koristelu raejuustolla. Hieman vanhemmat lapset voivat kattaa pöydän keiton valmistumista odotellessa!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot