Chili Sin Carne

Talvinen, lämmittävä chili sin carne valmistuu helposti padassa tai kattilassa! Lisää poltetta ja tulisuutta ruokaan suositusmausteilla makusi mukaan. Täyttävästä ateriasta nauttii koko perhe!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 30 min ((15 min aktiivinen) )

Henkilömäärä: 4

Ainekset

3 rkl
Filos oliiviöljyä
2 kynttä
valkosipulin kynttä
1 kpl
punasipulia
1 kpl
palsternakkaa
3 kpl
porkkanaa
1 prk
Coppola tomaattimurskaa
1 prk
kidneypapuja
100 g
Champ herkkusieniä
125 g
kaura ateriajyviä
0.5 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
1 kpl
sitruunaa
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 dl
vettä

KOKATAAN!

1. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuori ja pilko palsternakka sekä porkkana. Lohko herkkusienet.
2. Kuullota kattilassa tai laakealla pannulla sipulia ja valkosipulia muutamassa ruokalusikallisessa oliiviöljyä viitisen minuuttia.
3. Lisää porkkanat, palsternakka, kasvisliemikuutio, puolet herkkusienistä sekä 2 dl vettä kattilaan ja anna porista keskilämmöllä viiden minuutin ajan.
4. Lisää tomaattimurska sekä sitruunanmehu ja suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna kiehua keskilämmöllä edelleen 20 minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan.
5. Keitä ateriajyvät paketin ohjeiden mukaisesti.
6. Huuhtele kidneypavut. Lisää kattilaan loput herkkusienet ja pavut. Käännä levy pois päältä ja anna porista vielä muutaman minuutin ajan.
7. Nautitaan ateriajyvien ja tuoreen persiljan kanssa.
LAPSET MUKAAN!

Tässä reseptissä lapset voivat harjoitella veitsen käyttöä herkkusienten kanssa, kuoria sipulit ja iästä riippuen pilkkoa muitakin raaka-aineita. Papujen huuhtelu on kivaa puuhaa, ja taas koko perhe voi kattaa pöydän yhdessä!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot