Jokaiselle lapselle lounas -kampanja

Jokaiselle lapselle lounas -kampanjassa toimitetaan Venner-ruokalaatikkoja vähävaraisille lapsiperheille koronasta johtuvien vaikeiden olosuhteiden aikana. Kampanja perustettiin keväällä 2020 koulujen siirryttyä etäopetukseen koronapandemian vuoksi ja kampanja toimi kesän alkuun saakka. Keväällä kampanja herätti paljon kiinnostusta ja sai sekä avuntarjoajat että avuntarvitsijat liikkeelle - perheille jaettin 5910 Venner-ruokalaatikkoa. Pandemian pitkittyessä monen perheen tilanne on ollut taloudellisesti hyvin haastava. Kampanja jatkui syksyllä, ja jouluun mennessä apua on kevään lisäksi jaettu kampanjassa jopa lähes 2200 Venner-ruokalaatikkoa, eli yli 91 000 ravitsevaa ruoka-annosta.

Jokaiselle lapselle lounas -kampanjan ovat toimeenpanneet seuraavat tahot yhteistyössä Vennerin kanssa: Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö sekä Tradeka. Yhteistyössä toimii Arvoliitto.

Apua tarvitaan toki lisää ja toivotamme sinutkin tervetulleeksi mukaan auttamaan kanssamme!

Kenelle ja miten ruokalaatikot jaetaan?

Ruokalaatikoiden toimitus ja jakelu toteutetaan yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liiton ja sen jäsenyhteisöjen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Marttaliiton ja Hope ry:n kanssa. Nämä järjestöt ovat paikantaneet perheet, joille ruokalaatikot toimitetaan. Niillä on olemassa olevat toimintamallit avun tarpeessa olevien perheiden tunnistamiseen ja kokemusta ruoka-avun jakamisesta. Kaikki järjestöt noudattavat yhteisiä kriteereitä avunsaajien valinnassa: vähävaraisuus, haasteellinen elämäntilanne ja kasautuneet ongelmat, joiden vuoksi perheen voimavarat ovat vähissä, työttömyys tai työttömyyden uhka.

Kampanjan aikana meillä on valmius toimittaa ruokalaatikkoja isoimpiin kaupunkeihin Suomessa joko suoraan kotiovelle tai muutoin yhteistyökumppaneiden kanssa sovittavalla tavalla. Näiden järjestöjen jo paikantamien perheiden lisäksi emme voi valitettavasti vastata muihin yksittäisiin pyyntöihin.

Miten voit tulla mukaan?

Vennerin kautta voit helposti tulla mukaan kampanjaamme auttamaan vähävaraisia lapsiperheitä ravitsevien Venner-ruokalaatikon tai sen osan (15 - 90€, sis. alv 14%) muodossa. Apumme on tutkitusti vaikuttavaa, ja Venner-ruokalaatikko tarjoaa perheille paitsi ravitsevaa ruokaa, myös uusia oppeja ja yhdessä kokkailun ilon. Samalla kun autat, saat itsekin digitaalisen lahjan, joka tuottaa hyvinvointia sinulle - pääsyn Vennerin Keittiössä -reseptipalveluun!

Käyttöoikeus Vennerin Keittiössä -palveluun

Vennerin Keittiössä on yli sadan kasvisreseptin ja lukuisten kokkivideoiden viikoittain päivittyvä palvelu, joka inspiroi kokkailemaan ravitsevan kasvisruoan maailmaan! Ostamalla ruokalaatikon tai sen osan, saat vastineeksi pääsyn reseptipalveluumme. Näin voit antaa lahjaksi hyvinvointia autettavan perheen lisäksi itsellesi tai antaa käyttöoikeuden eteenpäin jollekin toiselle lahjaksi. Syö ja tee hyvää - Vennerin Keittiössä.

Mitä perheille toimitettava Venner-ruokalaatikko sisältää

Vähävaraisille perheille toimitettava Venner-ruokalaatikko sisältää 7 pääaterian raaka-aineet jopa 6 henkilölle, 2 välipalaa, 1-2kg hedelmiä, Sana-sol D-vitamiinipurkin, oliiviöljyn, kotiintoimituksen, reseptit, ja pääsyn Vennerin Keittiöön.

Ruokalaatikon reseptit ovat:

  • Paahdettu bataattiparsakaalisalaatti
  • Ihana kikhernekeitto
  • Linssibolognese perunamuussilla
  • Maukas kasvisosekeitto
  • Porkkanapihvit kaalisalaatilla
  • Herkullinen herkkusieni-kvinoatto
  • Mehevä kaalilaatikko Kaurajauhiksella
  • Kaura-banaaniletut
  • Oat Flatbread

Joskus vastaan tulee haasteellisia elämäntilanteita ja päivät saattavat täyttyä valtavasta stressistä, miten pärjätä taloudellisesti. Vennerin ruokakassi oli ihana yllätys, joka toi uskoa ihmisyyteen.


KYSY, ANNA PALAUTETTA TAI JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ


Anna sähköpostiosoitteesi, jos haluat, että palaamme asiaan. Muuten voit jättää tämän kentän tyhjäksi.

TILAA VENNERIN UUTISKIRJEVenner-logo

JOTTA YHDENKÄÄN LAPSEN

VATSA EI KURNISI

© Venner Oy 2021

Tietosuoja | Käyttöehdot