VENNER 2 VUOTTA - Vennerin Keittiön remontti valmis ja pilotoimme Englannissa

Vietämme tänään suurta päivää - ONNEA KAKSIVUOTIAS VENNER! Kuluneet vuodet ovat olleet tapahtumarikkaita ja antaneet meille paljon. Olemme saaneet viedä innolla eteenpäin uudenlaista ruokakonseptia ja auttamisen tapaa - koska uskomme, että ravitseva ruoka kuuluu kaikille, tulotasosta riippumatta!

Päivälleen kaksi vuotta sitten Venner-ruokalaatikot lähtivät ensimmäisille asiakasperheille. Olemme toimittaneet noin 10 000 ravitsevaa, vaikuttavaa, uusia taitoja opettavaa Venner-ruokalaatikkoa apua tarvitseville perheille Suomessa. Nyt Venner-ruokalaatikkoja saavat vähävaraiset perheet Englannissa. Tänään julkaisimme myös uusitun Vennerin Keittiössä -reseptipalvelun, joka inspiroi tekemään arjessa ravitsevia, ekologisia valintoja - innostavasti ja helposti!

Kahden vuoden aikana olemme voineet auttaa apua tarvitsevia perheitä pääkaupunkiseudulla ja Turussa yhteistyössä Hope ry:n ja logististen partnereidemme Kauppahalli24 ja K-ryhmän kanssa. Korona-ajan myötä konseptistamme tuli tarpeellisempi kuin koskaan, ja Lapselle lounas -kampanjassa tavoitimmekin tuhansia lapsiperheitä monien säätiöiden ja järjestöjen kautta ympäri Suomen. Olemme tehneet yhteistyötä mm. Itlan, Ensi- ja turvakotien liiton, Mannerheimin lastensuojeluliiton, Marttaliiton, useiden kuntien sekä seurakuntien kanssa. Yhteistyökumppaneitamme ovat myös lukuisat vastuulliset yritykset. On selvää, että innovatiivinen konseptimme on kustannustehokas investointi lasten ja nuorten ruokaympäristöön.

Konseptimme vaikuttavuutta kuvaavat yli 800 perheen vastaukset, jossa 90% perheistä kertoo oppineensa uutta Venner-laatikon vastaanottamisen myötä. 64% kertoo jonkun Vennerin resepteistä jääneen perheen viikoittaiseen käyttöön, ja 92% heistä jotka eivät aiemmin kiinnittäneet huomiota ruuan terveellisyyteen, kertovat syövänsä enemmän kasviksia kuin aiemmin. VTT:n selvityksen (2020) mukaan investoiminen lasten ja nuorten ruokaympäristöön maksaa itsensä seitsenkertaisena takaisin. Vaikuttavuustulostemme perusteella yhdymme selvitykseen täysin. On huikeaa nähdä, miten konseptimme tuomilla uudenlaisilla kokeiluilla ja pienillä muutoksilla voi saada suuria vaikutuksia aikaan perheiden arjessa!

Autamme perheitä nyt myös Englannissa

Olemme ottaneet askeleen kansainväliseen suuntaan ja aloittaneet kahden kuukauden kokeilun Leicestershiren maakunnassa yhteistyössä kunnan, paikallisen yrityskumppanin CMB Internationalin ja paikallisen vähittäiskauppaketjun kanssa, Englannissa. Pilottijaksossa valitut kunnan sosiaalitoimen perheet vastaanottavat kaksi Venner-ruokalaatikkoa resepteineen kotiovelle toimitettuna, resepti- sekä videosisällön kanssa, kokkikurssina. Pilotin vaikuttavuutta mitataan ja sille on korkeat odotukset. Palkittu konseptimme on herättänyt paljon kiinnostusta Englannissa, jossa on massiivinen tarve hyvinvointia tehokkaasti luoville toimenpiteille. Odotammekin pilotin tuloksia jännittyneinä ja innokkaina!

Olemme saaneet Englannissa rinnallemme paikallisia vaikuttajia, esimerkiksi Slow Food -liikkeen puheenjohtaja Shane Holland toimii yrityksen tukijana eli Vennerinä ja tulee kokkaamaan Vennerin Keittiössä yhdessä muiden ruokavaikuttajien kanssa.

Saimme tukea kansainvälistymiseemme Business Finlandin Tempo-rahoitusinstrumentin kautta vuoden alussa. Koemme, että innovatiivinen konseptimme onkin varteenotettava mahdollisuus kaikille moderneille yhteiskunnille, joissa yhdistyy ruokaköyhyys sekä ylipaino. Olemmekin herättäneet suurta kiinnostusta jo monissa maissa.

Uudella hävikkityökalullamme voi vähentää roskiin menevän ruoan määrää

Tänään julkaistu, uusittu Vennerin Keittiössä -palvelumme on yli runsas, inspiroiva kasvisreseptisisältöjen verkkopalvelu. Ohjaamme kaikki myyntitulot suoraan vähävaraisten perheiden ruoka-apuun Venner-ruokalaatikoiden ja konseptin muodossa. Palvelun voi tilata kuka tahansa kuukausimaksulla ja näin auttaa yhteiskuntamme apua tarvitsevia. Tämä on siis täysin uusi tapa auttaa, ja syödä itse paremmin!

Palvelustamme löydät kasvisreseptien lisäksi paljon muuta innostavaa! Voit nauttia uusista kasvisruokaopeista ja kokata perheesi kanssa Venner kokkikurssin avulla, katsella videoita, joissa omia lempireseptejään kokkaavat Vennerit. Palvelumme hävikkityökalua hyödyntämällä voit vähentää keittiössäsi hävikin määrää ja sesonkivalintojemme avulla kokata kauden terveellistä ja herkullista ruokaa. Palvelusta löytyy myös ravitsemusneuvojamme käytännöllisiä vinkkejä, sekä syvempää tietoa kasviproteiineista sekä arjen kestävistä valinnoista. Syksyn aikana täydennämme palveluamme vielä uusilla työkaluilla. Voiko ekologinen, ravitseva syöminen olla näin helppoa? Hyvä mieli syntyy, kun kokkaamalla hyvin, auttaa myös muita syömään paremmin!

Vaikuttavuus syntyy yhteistyöllä

Vennerin toimintaa mahdollistavat huikeat yhteistyökumppanimme Sana-sol, Elovena, Champ, Vihreäkeiju, Filos, uutena Coppola ja suomalainen perheyritys Foodin. Meille tärkeät kumppaniyritykset jakavat Vennerin arvot, näkyvät videoillamme ja ovat mukana Venner-ruokalaatikoissa opettamassa uutta.

Olemmekin kiitollisia teille kaikille upeille auttajille sekä tärkeille yhteistyökumppaneillemme, jotka olette mahdollistaneet vaikuttavan avun ja vieneet kanssamme ravitsevan ruuan ilosanomaa eteenpäin - jo kahden vuoden ajan.

Kiitos, että olette mukana Vennerin joukoissa! Toivotamme kaikki mukaan syömään paremmin ja tekemään yhdessä hyvää!


KYSY, ANNA PALAUTETTA TAI JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ


Anna sähköpostiosoitteesi, jos haluat, että palaamme asiaan. Muuten voit jättää tämän kentän tyhjäksi.

TILAA VENNERIN UUTISKIRJEVenner-logo

JOTTA YHDENKÄÄN LAPSEN

VATSA EI KURNISI

© Venner Oy 2021

Tietosuoja | Käyttöehdot