Jouluinen taatelikakku

Tämä taatelikakku on joulun paras jälkiruoka! Suussa sulava joulukakku saa makeutensa taateleista ja tuo kotiisi joulun tuoksun. Foodinin laadukkaat taatelikakkuainekset saat ostettua myös ihanassa lahjaboksissa Vennerin joulukaupasta - syö ja tee hyvää!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
Pähkinätön
Vegaaninen

Valmistusaika: 60 min (aktiivinen noin 20 min. )

Henkilömäärä: 10

Ainekset

250 g
Foodin kuivattuja taateleita
200 ml
Foodin kookosmaitoa
0.5 dl
valitsemaasi öljyä
4 dl
vettä
3 dl
kaurajauhoja
1.5 tl
leivinjauhetta
1 tl
piparkakkumaustetta
1 dl
Foodin kookossokeria
1 tl
suolaa
130 ml
Foodin kookosmaitoa (loput avatusta purkista)
0.75 dl
Foodin kookossokeria

Kokataan!

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Keitä taatelit pehmeiksi 2,5 dl:ssä vettä, n. 10 minuutin ajan. Muussaa haarukalla tahnaksi.
2. Lisää mukaan 2 dl kookosmaitoa, 0,5 dl öljyä sekä 1,5dl vettä. Sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
4. Sekoita kuivat ja märät aineet keskenään kevyesti, älä vatkaa. Anna turvota 10 min.
5. Öljyä 3 litran kuivakakkuvuoka, lusikoi taikina vuokaan ja paista noin 35-40 minuutin ajan. Voit kokeilla kakun kypsyyttä cocktailtikulla - valmista kakkua kokeillessasi, taikina ei tartu tikkuun.
6. Valmista kookoskinuski: Mittaa 1,3 dl kookosmaitoa ja 0,75 dl kookossokeria kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia sekoitellen, kunnes kastike sakenee ihanaksi kinuskikastikkeeksi.
8. Tarjoile kakku jäähtyneenä kookoskinuskin kanssa.
Lapset mukaan!

Lapset voivat auttaa taateleiden muussaamisessa, ainesten mittaamisessa sekä sekoittamisessa! Pöydän kattamiseen voi osallistua koko perhe, samoin kuin tietenkin herkutteluun!

+358 44 988 6181

© Venner Oy 2025

Tietosuoja | Käyttöehdot